WEBSHOP

  • 55.00lei
    Mitul Răpirii sau al lui Obstetrykalion din Sarkynos, ed. 2
    55.00lei

    Mitul Răpirii sau al lui Obstetrykalion din Sarkynos

    Autor: Voicu Dașcău
    ISBN 978-973-664-977-6
    Pagini: 122, imagini color
    An publicare: 2024

     

    DESCRIERE CARTE:
    Copilaşii dumneavoastră vă întreabă “Cum venim noi pe lume”? Care sunt paşii şi etapele care duc la conceperea şi naşterea unui om?
    Cum răspunsul la aceste întrebări este cu siguranţă pozitiv, această carte vă vine în ajutor prin prezentarea concepţiei, sarcinii şi naşterii noastre prin prisma mitologiei şi a personajelor fantastice şi magice ale acelei lumi, cu intenţia şi dorinţa de a ajuta copiii să vadă acele tărâmuri şi acei participanţi, visând “cu ochii deschişi” şi închipuindu-şi-i aievea.

    DESPRE AUTOR:
    Dr. Voicu Daşcău este absolvent al Facultății de Medicină Generală din cadrul Universității de Medicină şi Farmacie “Iuliu Hațieganu” Cluj-Napoca, promoția 2003. Este medic primar obstetrică-ginecologie și doctor în ştiințe medicale.

    Add to basket
  • 30.00lei
    I’m ashamed to be sad: Mihail Sebastian’s journal as lived history
    30.00lei

    Titlu: I’m ashamed to be sad: Mihail Sebastian’s journal as lived history

    Autor: Emanuel-Marius Grec

    Cuvant inainte: Cristina A. Bejan

    Dată publicare: Noiembrie, 2024

    Pagini: 130

    ISBN 978-973-664-981-3

    DESPRE CARTE:

    Written between 1935 and 1944, Mihail Sebastian’s Journal was published for the first time in 1996. In it, we find not only the thoughts of one of the greatest writers of Romanian literature but also the experiences, desires, sentiments, and memories of an identity-seeking man, a Jewish-Romanian writer of exceptional talent and clarity of mind. The Journal is not a simple diary but rather the testament of an era: the Holocaust persecution and crimes, a portal into policies of discrimination, as well as the distinctiveness of survival. In this book, we pay homage to Mihail Sebastian’s life, work, and thoughts, and we look at the Journal through an academic lens, trying to deconstruct his Journal as a form of lived history and an exceptional literary work.

     

    DESPRE AUTOR:

    Emanuel Marius Grec is a PhD Candidate in History at the University of Heidelberg. He is currently a Doctoral Fellow at the Fondation pour la Memoir de la Shoah in Paris. Emanuel was Saul Kagan Fellow in Advanced Shoah Studies at Claims Conference from September 2021 to August 2023. He is currently working on his dissertation titled “The Perpetrators of the Odessa Massacre: War-Crimes Trials in Postwar Romania (1944-1948)”.

    He earned a B.A. in History from Vasile Goldiș Western University of Arad in 2013, an M.A. in Comparative History from Central European University in Budapest (2016), and an M.A. in Jewish Civilizations from the Hochschule für Jüdische Studien in Heidelberg (2019). He also obtained a fellowship from Central European University in 2014 for his MA work and a research fellowship from Paideia – The European Institute for Jewish Studies in Sweden. Additionally, he is the recipient of two consecutive research fellowships from Ernst Ludwig Ehrlich Studienwerk (ELES) in Germany, both for his MA (until 2019) and PhD (until 2021), as well as the Yad Vashem Scholarship for Doctoral Students from the Moshe Mirilashvili Center for Research on the Holocaust in the Soviet Union in 2022. Emanuel won the Ratiu History Prize from the Ratiu Foundation and the Ratiu Center for Democracy in 2020.

    Add to basket
  • 42.00lei
    Ochiul magic: Pagini din istoria radioului, radiofoniei și a radioamatorismului
    42.00lei

    Titlu: Ochiul magic: Pagini din istoria radioului, radiofoniei și a radioamatorismului

    Autor: Francisc Visky

    Cuvant inainte: Cristian Bente

    Dată publicare: Noiembrie, 2024

    Pagini: 199, color

    ISBN 978-973-664-964-6

    DESCRIERE:

    Poate că nici o altă invenție nu exprimă mai mult nevoia de comunicare a omului ca și radioul. Într-o anumită măsură, cel puțin la începuturile dezvoltării sale, radioul a fost o prelungire a dimensiunii spirituale a omului. A existat o mirare generală pentru „cutia cu vorbe”! Faptul că această cutie vorbitoare a adus Logosul în intimitatea individului, muzica în suflet și știrile în familie, a făcut ca aparatul de radio să fie un instrument de strângere laolaltă, în jurul lui desfășurându-se o comuniune familială informală. Un fel de liturghie…

    Acest volum reunește zece lecturi esențiale despre istoria radiofoniei în România, cu precădere în perioada interbelică, abordând subiecte precum colecționarea și conservarea aparaturii radiotehnice; începuturile producţiei indigene de radioreceptoare; analiza unor reclame industriale din perioada interbelică; industria radioelectronică în România interbelică și perspectivele în perioada postbelică; primul inginer român cu specialitatea radio; contribuția unor cadre militare la popularizarea radiofoniei; presa radiotehnică în România; și proiectul “radio popular”.

    Add to basket
  • 30.00lei
    Ganduri si emotii despre Sfintii Doctori fara de arginti
    30.00lei

    Titlu: Ganduri si emotii despre Sfintii Doctori fara de arginti

    Autor: Simona Luminita Dumitra

    Cuvant inainte: Corlia Adina Cotoraci

    Dată publicare: Noiembrie, 2024

    Pagini: 199

    ISBN 978-973-664-984-4

    DESCRIERE:

    Modelul Sfinților Doctori fără de Arginți este readus din adâncurile istoriei și redimensionat din graiul arhaic și melodios al sinaxarelor într-un limbaj modern, dar care nădăjduim că nu știrbește sensul și amplitudinea vieții acestor medici unici din vremuri excepționale.

    Aceasta este o carte omagiu și un posibil ghid pentru aspiranți, studenți și medici, care să funcționeze ca un energizant și catalizator în profesie. Este un demers modest de luare aminte a calităților unor tămăduitori, care prin metamorfozarea lor din doctori de trupuri, în doctori de trupuri și suflete, prin insuflarea Duhului Sfânt, au dat medicinii minții accente ale medicinii inimii, transformând meșteșugul în artă și vocație.

    Cartea cuprinde viețile unor Sfinți Doctori prezentate pe scurt, alături de un buchet de gânduri și emoții referitoare la exemplul trăirii lor, care ar putea fi sursa unei revigorări spirituale. A fost scrisă dintr-un impuls și s-a conturat prin sintetizarea pulsului vieții lor particulare, ca exemplificare că putem sa dobândim pe Pământ pregustarea înaltului ceresc prin plinirea misiunii noastre. Ca o reamintire a unei normalități în care se simte Prezența Lui. Cel care ne este Viață, Dragoste și Lumină.

    Add to basket
  • 57.00lei
    Iconostase brâncovenești păstrate în patrimoniul național
    57.00lei

    Titlu: Iconostase brâncovenești păstrate în patrimoniul național. Crucile şi moleniile iconostaselor brâncovenești: Istorie și evaluarea stării de conservare

    Autor: Sultana-Ruxandra Polizu

    Dată publicare: Septembrie, 2024

    Pagini: 356, color

    ISBN 978-973-664-952-3

    DESCRIERE:

    Iconostasul este un element esențial în conturarea specificului monumentelor brâncovenești. Coerența și unitatea stilistică a ansamblului, bogăția elementelor care îl alcătuiesc – coloane, arhitrave, ancadramente, icoane – au dat acestor adevărate „piese de rezistență” ale artei brâncovenești o relevanță deosebită. Cu instrumentele restauratorului, Sultana-Ruxandra Polizu se apropie de acest patrimoniu, încă prea puțin studiat, dedicându-i o lucrare esențială, la origine o teză de doctorat.
    Acoperind un larg areal geografic, cartografiind pe teren 33 de obiective, autoarea a reușit să realizeze un inventar util, punct de plecare pentru orice cercetare viitoare. Ea a analizat și consemnat datele tehnice ale fiecărui iconostas, starea lui de conservare, ce s-a păstrat din forma sa originară și ce a fost adăugat în timp. A ilustrat totul cu fotografii și relevee, alcătuind un repertoriu și propunând – pe lângă evaluarea stării lor de conservare – și soluții care ar putea să le salveze pe cele amenințate de degradare sau uitare.
    Monahia Atanasia Văetiși, istoric de artă

    În lucrarea sa Iconostase brâncovenești păstrate în patrimoniul național. Crucile și moleniile iconostaselor brâncovenești: Istorie și evaluarea stării de conservare, autoarea Sultana-Ruxandra Polizu tratează iconostasele – capodopere ale artei brâncovenești – prin prisma restauratorului, demonstrând în același timp și certe cunoștințe de istoria artei în domeniu.
    Lucrarea de față reflectă cu precădere marea seriozitate și responsabilitate a autoarei în abordarea temei propuse, exemplificată prin volumul mare de informații pentru fiecare iconostas în parte, privind datele istorice și încadrarea stilistică a picturii și sculpturii acestora, însoțite de o bibliografie extinsă, prin consemnarea stării de conservare și a intervențiilor suferite de-a lungul timpului – și nu în ultimul rând, printr-o bogată ilustrație foto și relevee. Studiul de caz este un model de abordare a restaurării unui iconostas.
    Lucrarea autoarei Sultana-Ruxandra Polizu este o importantă contribuție la studiul artei brâncovenești și un material de lucru, în special pentru restauratori, dar și pentru istoricii de artă interesați în domeniu.
    Ana Dobjanschi, Istoric de artă

    Add to basket
  • 40.00lei
    Teste grilă de licență pentru specializarea Nutriție și Dietetică — eBook
    40.00lei

    Această carte este în format electronic. La achiziționarea acesteia, veți primi un link automat de download pe emailul Dvs.

    Add to basket
  • 40.00lei
    Teste grilă de licență pentru specializarea farmacie — eBook
    40.00lei

    Această carte este în format electronic. La achiziționarea acesteia, veți primi un link automat de download pe emailul Dvs.

    Add to basket
  • Zilele Academice Arădene 2024, ed. 34 (abstracte studenți)

    Zilele Academice Arădene 2024, ediția 34 (abstracte studenți)

    Editor serie: Coralia Adina Cotoraci

    ISSN 3008-6701

    ISSN-L 3008-6701

    Pagini: 263

    An publicare: 2024

    Acest volum este publicat în open access și se poate descărca gratuit aici:

  • Zilele Academice Arădene 2024, ed. 34 (abstracte profesori)

    Zilele Academice Arădene 2024, ediția 34 (abstracte profesori)

    Editor serie: Coralia Adina Cotoraci

    ISSN 3008-6701

    ISSN-L 3008-6701

    Pagini: 275

    An publicare: 2024

    Acest volum este publicat în open access și se poate descărca gratuit aici: