PENTRU AUTORI

PROPUNERI DE PUBLICARE

Așteptăm propunerile Dvs. pentru monografii, volume editate, manuale, ediții critice, traduceri, etc. În funcție de tipul Dvs. de manuscris, vă rugăm să ne contactați pentru orice fel de întrebări – fie pe directorul editurii, pe editorii de jurnale sau pe editorii de serii de cărți.

Pentru a propune un proiect, vă rugăm să descărcați unul dintre formularele de mai jos și să ni-l trimiteți apoi pe adresa editura@uvvg.ro, împreună cu CV-ul Dvs. și un capitol din manuscris (dacă este cazul și este deja disponibil). La nevoie, editura își rezervă dreptul să ceară mai mult material din manuscris.

TEMPLATE-URI ȘI FORMATE DE CARTE

După ce manuscrisul Dvs. a fost acceptat, vă rugăm să utilizați unul dintre template-urile de mai jos:

  • Template pentru volum de autor AICI
  • Template pentru articol într-un volum editat AICI

INFORMAȚII IMPORTANTE

  • Manuscrisul se predă doar în format electronic într-unul din template-urile de mai sus, respectând aparatul critic exemplificat în ele, sau, excepțional, într-un template agreat de editorul Dvs. sau de directorul editurii
  • La momentul predării manuscrisului final, acesta trebuie să fie complet, toate materialele necesare publicării fiind incluse: titlu final, lista autor(i)/editor(i), traducator(i) dacă este cazul, curpins, introducere, corpul lucrării (incluzând fiecare articol separat, în cazul lucrărilor editate), dedicații și mulțumiri, materiale auxiliare (listă de abrevieri, bibliografii, anexe, indexuri, etc.)
  • Indiferent de limba în care este scris manuscrisul, acesta trebuie să cuprindă diacriticele specifice limbii
  • Indiferent de limba în care este scris manuscrisul, la momentul predării acestuia, trebuie să fie corectat lingvistic și gramatical de un nativ