INFORMAȚII ESENȚIALE

PUBLICARE OPEN ACCESS ÎN JURNALE

Toate jurnalele Editurii Universității „Vasile Goldiș” din Arad sunt publicate cu access deschis, orice cititor putând accesa toate textele publicate pe site-urile jurnalelor noastre. Nu se percepe nici o taxă de publicare pentru publicare în jurnalele noastre.

PUBLICARE OPEN ACCESS ÎN CARTE

Pentru publicarea de carte open access, Editura noastră percepe taxe minime de publicare în următorul mod:

  • Publicare de carte open access sub 500 de pagini: 2.100 EUR
  • Publicare de carte open access peste 500 de pagini: 2.500 EUR
  • Taxa individuală pentru un singur capitol open access: 200 EUR

CE INCLUDE O TAXĂ DE PUBLICARE OPEN ACCESS

Taxele noastre de publicare sunt minime și acoperă următoarele servicii: procesul tehnic și editorial, design grafic, hosting online, asigurarea accesibilității libere pentru orice cititor, considerații competitive, condițiile de piață. Taxele de publicare se pot modifica periodic.

În condiții deosebite, taxele de publicare pot să fie ridicate.

DREPTURI DE AUTOR

În cazul publicațiilor open access, dreptul asupra textului îi rămâne exclusiv autorului. Editura va reține doar dreptul de publicare și de distribuție în scopuri de vânzare. În consecință, autorul va avea următoarele drepturi:

  • Să distribuie articolul pentru uz personal și academic (inclusiv să creeze derivate din text), atâta timp cât se menționează instituția care a publicat articolul
  • Să rețină patentul, trademark-ul sau alte drepturi intelectuale (incluzând aici date de cercetare)
  • Să își atribuie dreptul de a fi numit autorul textului

Toate articolele publicate în open access folosesc o licență Creative Commons Attribution Non Commercial (CC-BY-NC-ND 4.0) care le dă dreptul utilizatorilor să copieze și să distribuie articolul, atâta timp cât materialul original este citat corect și atâta timp cât acest lucru nu se face în folos financiar. Utilizatorii nu au dreptul să modifice, să transforme, sau să adauge la material și nu au dreptul să distribuie materialul modificat. Toate articolele open access sunt identificate de declarația de copyright Creative Commons care apare pe prima pagină a fiecărui articol.

CONTACT

Dacă doriți să publicați open access sau aveți întrebări suplimentare referitoare la programul nostru open access, vă rugăm să ne contactați la editura@uvvg.ro.