DISASTER SOCIOLOGY

DISASTER SOCIOLOGY

 

Editor de serie

Veselin Mitrović , PhD, Institute of Social Sciences, Institute of National Significance for the Republic of Serbia, vmitrovic@idn.org.rs

 

Descrierea seriei

În ziua de astăzi, când totul este într-o schimbare rapidă, înțelegerea relației complexe dintre comunități și crize este esențială. Această serie de cărți propune spre dezbatere perspective sociologice referitoare la criză și dezastre, punînd în discuție problematica rezilienței comunităților care se confruntă cu adversitate, și oferind informații despre pregătirea acestora pentru dezastru, răspunsuri la dezastru, recuperări și transformări. De la dezastre naturale la crize sociale și politice, această serie va pune în prim plan dinamica societății în perioade tulbur, examinând interacțiunea dintre indivizi, comunități și structurile sociale mai largi, și oferind în același timp o înțelegere nuanțată a modului în care comunitățile nu numai că supraviețuiesc, ci și se dezvoltă în mijlocul provocărilor.

 

Propuneri de carte

Această serie acceptă doar propuneri de carte în limba engleză. Așteptăm cu interes propunerile de volume editate, volume monografice sau volume tip proceedings. Seria încurajează propunerile de carte de la cercetători early-career.

Pentru propuneri de cărți, vă rugăm să îl contactați pe editorul de serie la vmitrovic@idn.org.rs și pe Teodora Artimon la adresa de email artimon.teodora@uvvg.ro.